STARTUP Inkubator Rijeka

Održan Demo dan osme generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

Nekategorizirano |

U atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku održan je Demo dan 8. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka na kojem su timovi predstavili svoje poslovne ideje, a koje su uz pomoć mentora razvijali šest mjeseci.

Gradonačelnik Vojko Obersnel u svom je uvodnom govoru pozdravio sve timove i njihove mentore, te istaknuo kako je dvadeset i prvo stoljeće vrijeme u kojem su uspješni oni koji imaju znanje i vještine stvaranja invoacija. Napomenuo je kako moramo biti uporni, vrijedni i posvećeni i da na taj način uspjeh neće izostati jer je najvrijednija investicija ona u vlastito znanje.

U sklopu programa održano je niz zanimljivih predavanja i predstavljanja projekata. Tako je kreativna direktorica projekta “Riječki dečki”, Dunja Pavešić, održala promociju kalendara “Riječki dečki 2018 – STARTUPOVCI” gdje je predstavila timove riječkih startupovca koji su sudjelovali u kalendaru i pokazali svoju startup fotopriču. Jedan od tih timova je upravo i Braille Riddles, čiji je član, Dario Džepina, izlagao na temu “Što nakon Startup inkubatora?” i pokazao veliki uspjeh tima Braille Riddles nakon izlaska iz inkubatora gdje je dokazao kako je sudjelovanje na raznim startup natjecanjima najbolji način za privlačenje investitora. Dino Udović iz Visoke poslovne škole PAR, predstavio je događaj Startup Europe Awards Hrvatska i pozvao sve prisutne da se prijave na sam događaj čije su prijave otvorene do 31. prosinca 2017. godine. Na kraju je Damir Medved iz Ericsson Nikola Tesla d.d., predstavio Interreg CE projekt URBAN INNO i zanimljive rezultate radionice World café-a koje će zasigurno doprinijeti razvoju samog projekta. Na događaju se mogla pogledati izložba radova 8. generacije korisnika Startup inkubatora, kao i gotove proizvode tima Braille Riddles. Nadalje, Dino Udović iz PAR-a je bio na raspolaganju oko svih upita vezanih za Startup Europe Awards te je i Damir Medved iz Ericsson Nikola Tesla rado komentirao rezultate radionice.  Također, mogao se kupiti humanitarni kalendar „Riječki dečki 2018 – STARTUPOVCI“ čiji svi prihodi od prodaje se uplaćuju jednoroditeljskoj obitelji, ocu četvero djece.

Svoje poslovne ideje predstavili su sljedeći timovi:

1. Naziv projekta/ tima:Mathrix
Član tima: Agata Starčević
O projektu: provođenje matematičke edukacije prilagođene predznanju i dobi klijenata.  Edukacije se provode kroz klasične instrukcije, te će se provoditi i kroz radionice i online poduke za koje će se napraviti sustav e-matematike.
Kontakt: mathrix-instrukcije@gmail.com

2. Naziv projekta/ tima:Špajza
Članovi tima: Ana Kovačević i Monika Marinović
O projektu: zero-waste trgovina, hrana se ne pakira u jednokratnu (plastičnu) ambalažu već su proizvodi u rinfuzi i uzimaju se u potrebnoj količini te se zatim pakiraju u ambalažu koju se može ponovo koristiti ili kompostirati.
Kontakt: zerowaste.idea@gmail.com

3. Naziv projekta/ tima: Munch
Članovi tima: Luka Kuzmanić i Nina Vlah
O projektu: koncept pokretnog ugostiteljstva s ponudom brze hrane na temelju ribljeg menija.
Kontakt: lukakuzmanic@gmail.com

4. Naziv projekta/ tima: Balkan Roads
Članovi tima: Ana Somek i Filip Jakovac
O projektu: oni pružaju nezaboravno iskustvo vožnje starim cestama Balkana, kroz nebrojene znane i skrivene prirodne ljepote, kulturu i mentalitet ljudi te bogatu i zanimljivu povijest koja je obilježila ove prostore.
Kontakt: jakovacf@gmail.com

admin /


© 2013 STARTUP Inkubator Rijeka