STARTUP Inkubator Rijeka

Braille Riddles dobitnik Inovacijske nagrade

Nekategorizirano |

Inovacijska nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolji “start-up” u 2017. godini pripala je riječkom timu Braille Riddles. Njihove inovativne slagalice za slijepu i slabovidnu djecu najviše su se svidjele četveročlanom stručnom žiriju.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u srijedu, 13. prosinca 2017. godine dodijelila je svoju treću Inovacijsku nagradu za najbolji hrvatski start-up. Dodjelu u zagrebačkome hotelu Westin otvorio je predsjednik Komore Nicolas Baron Adamovich koji je u svom govoru podsjetio kako je Komora po prvi puta usmjerila svoj rad na temu start-upova i inovacija, te održala niz događanja i provela brojne aktivnosti.

Tijekom večeri održano je pitch – natjecanje u kojem su sudjelovala tri start-upa koji su došli do finala, od ukupno deset prijavljenih.

Stručni žiri bio je sastavljen od Klaudije Oršanić-Furlan iz Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Andreasa Kraußa iz njemačkoga veleposlanstva u Hrvatskoj, Dražena Nikolića iz zagrebačkoga Founder Institutea te dr. Carstena Rudolpha.

Treća AHK Inovacijska nagrada za start-upove pripala je Braille Riddlesu i njegovim slagalicama za slijepu i slabovidnu djecu koje se proizvode 3D-pisačem. Pobjednici su uz skulpturu Nikole Vudraga,  dobili i jednogodišnje članstvo u Komori te mjesto na sljedećoj Demo Night BayStartUP-a na kojoj će moći predstaviti svoj koncept minhenskoj publici.

Čestitamo našem timu na ovom uspjehu !

admin /


© 2013 STARTUP Inkubator Rijeka