Gastro večer u inkubatoru: gurmanski test za ideje koje se serviraju

Nakon uspješnog Game Nighta, priliku za demonstraciju svojih poduzetničkih ideja dobili su timovi čije se ideje broje i u kalorijama. U srijedu, 5. veljače 2020. Startup inkubator zamirisao je poput kakvog restorana zahvaljujući svojim korisnicima koji su se potrudili složiti, pripremiti i servirati za prisutne cjelokupni jelovnik, ali i prezentirati svoj poduzetnički projekt. Davor Lukas Bajo obradovao nas je crnim umakom sa sipom, boškarinom u teranu, umakom s plodovima mora, puretinom s vrganjima, te umakom bolognese uz kombinaciju priloga pljukanci, njoki i riža. Čari svojih umaka ‘upakirao’ je u vlastiti brand Bajos, koji je na Gastro večeri doživio svoju premijeru. Tim Piroshka u proširenom sastavu (Mirana i Mladen Nikolić te Snežana Murasko) svojim je umješnim rukama napravio raviole punjene sirom, krumpirom i mesom, dok su Mario Kocijan i Marija Trcol iz tima Ulje divlje masline začinili gozbu Lunskim maslinovim uljem. Nataša Franelić (tim Reci to tortom) osmislila je i napravila prvu brendiranu Startup tortu posvećenu idejama 11. generacije, a za tekuće delicije pobrinuli su se Denis Paliska (tim Paliska Brewery) s osvježavajućim craft pivom te Mateo Nikolovski (tim Coffium) s izborom fantastičnih kava.

Mentori, bivši i sadašnji korisnici, suradnici i drugi uzvanici došli su podržati timove u njihovim pred-poduzetničkim koracima, a neki su s nama podijelili dojmove.

"Inspirativno je bilo vidjeti trud i pažnju koje su timovi uložili u pripremu i prezentaciju svojih proizvoda. U potpunosti sam uživala u degustaciji njihovih delicija!"

Pale su i prve pozitivne evaluacije, čime ideje naših šest timova zorno demonstriraju i tržišni potencijal ;)

"Pivo, rižoto, ravioli, torta, kava… Sve što smo probali bilo je pre-ukusno. Svi imate vrhunske proizvode koje bih rado platila pravim novcem."

Naravno, bilo je i onih koji u skoro vrijeme ne priželjkuju reprizu, iz posve opravdanih razloga:

"Nadam se da u iduća tri mjeseca neće biti sličnih događanja, da mogu na dijetu"

Hvala timovima na ovom jedinstvenom gurmanskom doživljaju od kojeg nam još uvijek inkubator miriše.
<3