STARTUP Inkubator Rijeka

Održan Demo dan devete generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

Nekategorizirano |

U atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku održan je Demo dan 9. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka na kojem su timovi predstavili svoje poslovne ideje, a koje su uz pomoć mentora razvijali šest mjeseci.

Gradonačelnik Vojko Obersnel u svom je uvodnom, pozdravnom govoru pozdravio sve timove i zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu.

U sklopu programa održano je  i niz drugih zanimljivih predavanja i to, članica tima Špajza, Ana Kovačević izlagala temu „Od ideje do karijere”. Ana je istaknula prednosti Startup inkubatora i svim prisutnima predstavila svoj put nakon izlaska iz inkubatora do danas.  Važno je za istaknuti, kako je Ana dobila poticaje HZZ-a te uskoro otvara vrata svoje zero waste trgovine.

Projektna voditeljica CERIecona Step Ri, Silvia Nađ, predstavila  je projekt CERIecon Playpark. Besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i coworking prostor za rad. S obzirom da je riječki Playpark jedan od 7 regionalnih umreženih Playpark-ova, sudionici će imati priliku dodatno razvijati svoje ideje na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku u Beču, te se kvalificirati i za veliko finale koje će se održati u 2019. godini u Austriji. Prijave za treću generaciju CERIecon Playpark korisnika otvoriti će se krajem kolovoza 2018. godine.

Amel Hadžipašić iz Start-Up Udruge iz Pule, predstavio je konferenciju InspireMe te projekt Poslovni klub Starter te naglasio važnost networkinga u poslovnom svijetu. Najavio je i InspireMe konferenciju koja će se održati u Zagrebu, 16.11. te pozvao sve prisutne da sudjeluju.

Bernard Koludrović, voditelj projekta RiHub upoznao je javnost s projektom.  RiHub je novi kulturni centar i ujedno prvi takav coworking u Rijeci, ali i prvi korak značajnijem poticanju kreativnih i kulturnih industrija u Rijeci.

Na kraju je Jana Blažević Marčelja,  zamjenica direktora i voditeljica edukacijskog centra STEP RI, predstavila projekt BootCampIT- projekt ubraznog i intezivnog osposobljavanja programera. Projekt Bootcamp IT smanjit će razliku između potreba tržišta i dostupne radne snage kroz intenzivno osposobljavanje nezaposlenih osoba za zanimanje Junior Developer uz razvoj osnovnih poslovnih vještina. Prijave za BootcampIT će se otvoriti 20.08.2018. godine.

Svoje poslovne ideje i napredak u Startup inkubatoru Rijeka, predstavili su sljedeći timovi:

Svoje projekte predstaviti će sljedeći timovi:

1. Naziv projekta/ tima:PinkyBlue
Član tima: Zorica Predojević
O projektu: PinkyBlue je prva second hand trgovina dječjom opremom na riječkom području. U ponudi imaju ispravnu rabljenu opremu za bebe i djecu te igračke. Vrše otkup i prodaju te Vas pozivaju da ih posjetite.
Kontakt: zoza987@hotmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/pinkybluerijekaa/

2. Naziv projekta/ tima: Petzbook
Članovi tima: Dominik Rusac, Stefano Berneš i Pino Zidarić
O projektu: Petzbook je društvena mreža za vlasnike kućnih ljubimaca gdje će stvaranje profila za vašeg kućnog ljubimca omogućiti objavljivanje slika i videozapisa, komunikaciju s drugim vlasnicima, pronalazak ljudi sličnih interesa i još mnogo drugih značajki. Petzbookirajte svoje kućne ljubimce!
Kontakt: rusac.dominik@gmail.com;  petzbook.team@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/petzbook.team/

 3. Naziv projekta/ tima: RiGoOut
Članovi tima: Antonela Stojanović i Andrea Stojanović
O projektu: Mobilni priručnik i pomoćnik koji daje savjet gdje i kako provesti i organizirati svoje slobodno vrijeme na kreativniji i zabavniji način. Pruža uslugu korisniku da na jednom mjestu brže i lakše može uvidjeti svakodnevna događanja u gradu Rijeci. Prikazuje zemljopisno, opisno i vizualno sva mjesta grada od ambijenta do cjelokupne
Kontakt: antonela.stojanovic7@gmail.com

4. Naziv projekta/ tima: DCC
Članovi tima: Ivan Gržić i Martino Džido
O projektu: DCC kutija za cigarete s brojačem cigareta osigurava Vam sve potrebne uvjete za smanjenje te naposljetku prestanak pušenja. Zabilježite svaku zapaljenu cigaretu i pobijedite sami sebe, neka se brojka svakodnevno smanjuje!
Kontakt:  igrzic@gmail.com

5. Naziv projekta/ tima: Food Forward
Članovi tima: Luka Karlo Kauzlarić, Davor Paić, Adis Tokalić i Anton Vidović
O projektu: Food Forward je aplikacija koja bi omogućavala korisniku rezervaciju stolova, narudžbu hrane i unaprijeđeno plaćanje u restoranima. Također, nudi niz dodatnih pogodnosti vlasnicima ugostiteljskih objekata prilikom poslovanja.
Kontakt: kauzlaric27@gmail.com

 6. Naziv projekta/ tima: MaturaApp
Članovi tima: Anja Slobodnjak i Petar Crnjak
O projektu: MaturaApp je aplikacija koja priprema maturante za maturu. Maturanti će moći na jednostavan i zanimljiv način ponoviti gradivo koje su učili kroz srednjoškolsko obrazovanje, a koje će im olakšati upis na željeni fakultet.
Kontakt: maturaaplikacija@gmail.com

 7. Naziv projekta/ tima:Fiumica
Članovi tima: Maja Krištafor i Mirela Džafić
O projektu: Fiumica je brend koji svojim dizajnom i detaljima predstavlja identitet grada Rijeke. Njegovi proizvodi su namijenjeni svima koji žele nositi dio Rijeke uvijek sa sobom te samim time omogućava  da budu dio grada koji teče. Svi posjetitelji našeg divnog grada moći će sa sobom ponijeti dašak riječke kulture i identiteta koji će im biti vječna i praktična uspomena. Tako će prvi proizvod Fiumice biti tzv. Riječka košulja.
Kontakt:  fiumica.ri@gmail.com

Hvala svima koji su prisustvovali događaju!

 

admin /


© 2013 STARTUP Inkubator Rijeka