STARTUP Inkubator Rijeka

Projekt “Revival entrepreneurship through second chance – 2REVIVE”

Nekategorizirano |

Udruga Informo u suradnji sa europskim partnerima iz Poljske, Italije, Malte, Bugarske i Nizozemske provodi projekt “Revival entrepreneurship through second chance – 2REVIVE” koji je financiran od strane Erasmus+ programa Europske unije.

Osnovni cilj projekta je poduprijeti razvoj pozitivnog pristupa poduzetništvu iz drugog pokušaja, te samouvjerenosti, samosvijesti i samoučinkovitosti kod poduzetnika koji otvaraju svoja poduzeća po drugi put, a pomoću vodstva i mentoriranja kako bi mogli uspješno iznova krenuti u poduzetništvo.

Posebni ciljevi projekta:
• Potaknuti poduzetnike da uče iz prethodnih iskustava pružanjem odgovarajućih alata za razumijevanje razloga vlastita neuspjeha, te njihovih poduzetničkih potencijala i stavova
• Poduprijeti bivše poduzetnike da razviju svoje vještine i motivaciju za poduzetništvom kroz izradu praktičnog vodiča sa detaljnim informacijama o pravilima i zakonima, te edukativnim izvorima za „poduzetništvo iz drugog pokušaja“, kao i instrukcijama i popisima za provjeru koji će im pomoći da ponovno izgrade poslovanje
• Uspješnim poduzetnicima, vlasnicima malih i srednjih poduzeća, voditeljima strukovnog obrazovanja pružiti plan mentoriranja korak-po-korak o tome kako prenijeti znanje na one koje mentoriraju
• Unaprijediti umrežavanje i suradnju poduzetnika, poduzeća i institucija za obrazovanje i strukovno obrazovanje

Projekt 2REVIVE će se provoditi u 6 zemalja – Poljskoj, Bugarskoj, Malti, Nizozemskoj, Hrvatskoj i Italiji i na taj način proširit će opseg inicijativa u još dvije zemlje. Projekt je započet međunarodnim sastankom partnera koji je održan 08. i 09. veljače 2018. u Sofiji, Bugarskoj. Program je financiran od strane programa Erasmus + EU, KA2 Suradnja za inovaciju i razmjenu dobrih praksi. Projektni konzorcij sačinjavaju 7 partnera i 5 pridruženih partnera iz Poljske, Bugarske, Italije, Hrvatske, Nizozemske i Malte. Najvažniji elementi projekta su ohrabrivanje individualaca da nauče od svojih prethodnih iskustava kako bi povećali vjerojatnost da im buduća poduzeća uspiju, te omogućavanje kvalitetnog mentorstva i vodstva za osobni i profesionalni razvoj mentora i onih koje mentoriraju.

Ciljane skupine:
1.) Poduzetnici kojima to nije prvi put da otvaraju poduzeće,
2.) Uspješni poduzetnici i vlasnici malih i srednji poduzeća,
3.) Učitelji, mentori, centri i nezavisni stručnjaci u području obrazovanja, strukovnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Trajanje projekta: 24 mjeseca (31.12.2017 – 30.12.2019)

Za sve informacije se slobodno javite direktno Lauri Širol iz Udruge INFORMO putem maila na: laura.sirol@informo.hr ili telefonski na +385 98 172 6465. Također, više o projektu možete pročitati ovdje.

admin /


© 2013 STARTUP Inkubator Rijeka