Prvi Game Night event otvorio uzbudljivu 2020. u Startup inkubatoru Rijeka

Prvi ovogodišnji događaj koji je okupio brojne uzvanike, dionike i goste, održan je 23. siječnja 2020. u rezidenciji Startup inkubatora. Kako je eventu prethodila istovjetna 'generalna proba' u prosincu, sumnji da će sve proteći glatko nije bilo, kako među organizatorima, tako ni među sudionicima. U ove prve, uz Startup inkubator, upisujemo i tim GameRI, koji su se uključili u 11. generaciju korisnika s ciljem pokretanja Gaming i eSport centra. U ove druge pozvani su svi timovi aktualne generacije čije se ideje temelje na Gaming i GameDev industriji: Luxalea, Arcada Reborn, Unseen, Game Nexus i Lukavac. Program je, u većem dijelu, bio zamišljen kao turnir u igranju računalnih igara koje su kreirali sami timovi, no priliku za demonstraciju svojih proizvoda, pred brojnim mentorima, ex-korisnicima i drugim okupljenima, dobili su i oni čije inovacije nisu u tom formatu.

Prvi na rasporedu bio je Borna Massari, trenutno najmlađi korisnik Startup inkubatora, koji je prezentirao svoj izum Luxalea, a radi se o digitalnoj inačici kockice za društvene igre. Prisutne je projektom zaintrigirao i Boris Knežević, koji zajedno sa svojim timom razvija platformu za pretraživanje i ocjenjivanje video igara (svojevrsni IMDb), pod nazivom Game Nexus.

Najuzbudljiviji dio večeri bio je turnir, kojeg smo počeli s igrom tima Arcada Reborn, a završili zabavnim kvizom Lukavac. Najsretniji i najspretniji nagrađeni su nagradama koje su im osigurali kolege iz 11. generacije, orijentirani na industriju prehrane.

Evo što misle o održanom Game Nightu:

Na prvu sam pomislio će ovaj susret biti formalan, ali me zaista ugodno iznenadila iznimno opuštena i prijateljska atmosfera. Odlična zabava uz puno smijeha. Korisno druženje na kojem smo mogli razmijeniti pokoju riječ međusobno kao članovi inkubatora i pokoju riječ s mentorima u neformalnom okruženju. Obavezno ponoviti!
Game Night je odlična fora kako okupiti polaznike inkubatora i mentore u nekoj opuštenoj atmosferi. Osim samih igrica, koje su genijalne, bilo je super i druženje s mentorima i navijanje u natjecanju. Out of the box događaj!
Imati priliku prezentirati svoj rad pred mentorima i gostima u tako opuštenoj atmosferi je stvarno vrhunsko iskustvo :)
Odlična atmosfera i super prilika za ne-gamere da se na kratko zaraze svijetom video igara. Svakako ponoviti!

I za kraj, kako i priliči, jedna gamerska recenzija:

/// $description  Game Night
var mentor = random(regular_people);
var gamer = great(regular_people);
var videogames = fun(digital_programs);
// -------- Feedback --------
if mentor != gamer {
do {
mentor.move_towards_point(gamepad.x,  gamepad.y,  gamepad.z);
play(videogames) += 1;
}
until (mentor == gamer);
console.print("Dobro došao u klub");
exit;
}