BrandBooster 2022: priča o marki nastala suradnjom EFRI i Startup inkubatora

Tradicija druženja, suradnje i razmjene znanja studenata 3. godine preddiplomskog studija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i timova aktualne generacije Startup inkubatora Rijeka obilježila je i ovu godinu. Pod vodstvom prof.dr.sc. Ivane First Komen i poslijedoktorandice dr.sc. Željke Marčinko Trkulja ukupno je 48 studenata imalo priliku primijeniti stečena znanja iz kolegija Upravljanje markama tako što su kroz 15 tjedana, u razdoblju od ožujka do svibnja 2022., razvijali marke za poduzetničke ideje 10 timova Startup inkubatora. Studentski timovi proveli su nekoliko faza istraživanja, a rezultati su korišteni kako bi startupovcima predložili razvoj identiteta marke, priču o marki i njenu željenu poziciju, ciljne skupine i 4P. Završetkom projekta studentski timovi imali su obvezu prezentirati zaključke startupovcima s ciljem pružanja pomoći u daljnjoj razradi poduzetničke ideje.

Poslijedoktorandica dr.sc. Željka Marčinko Trkulja ističe kako su studenti, imajući mogućnost raditi sa stvarnim poduzetnicima, odnosno budućim poduzetnicima, pored teoretskog znanja razvili vještine i kompetencije kojima postaju konkurentniji na tržištu rada.

Antonija Radić, studentica 3. godine preddiplomskog studija smjera Marketing i sudionica ovogodišnjeg BrandBoostera naglašava kako joj je bilo zadovoljstvo surađivati i osmišljavati projekt za startup Kerhos te biti dio kolegija Upravljanje markama:

Komunikacija između startup timova i studentskih timova te između profesora i studenata bila je odlična, a postojale su tek male prepreke tijekom cijele izrade projekta, koje nisu predstavljale veliki problem. Profesori su stalno bili dostupni te su redovno odgovarali na naše upite i nedoumice. Naučili smo nove stvari koje prije nismo znali i koje ćemo moći primijeniti u daljnjem radu i obrazovanju unutar područja marketinga. Dodatno, naučili smo uspješno raditi i funkcionirati u timu.

Četvrti po redu BrandBooster je iza nas, a na idući čekamo do proljeća 2023.