OTVORENE PRIJAVE ZA INKUBACIJSKI PROGRAM: JESTE LI SPREMNI POSTATI RIJEČKI STARTUPOVCI?

Ako ste spremni, ne treba vam previše truda da to i ostvarite. Pronađite e-prijavnicu na našim mrežnim stranicama, popunite što se od vas traži i upišite svoju kandidaturu za tim 15. generacije startupera. Ako niste još sigurni, ako dvojite ili vam treba još vremena za odluku, nema problema. Imate preko mjesec dana da napravite isto što i ekipa s početka ovog pasusa. U međuvremenu možete posjetiti Dane otvorenih vrata u rujnu i listopadu, o čemu ćemo vas detaljno i intenzivno obavještavati na webu i našoj FB stranici ili nas kontaktirati kako biste dobili tražene odgovore i informacije.

Sve usluge našeg inkubatora – Pogona novih ideja, za vas su potpuno besplatne. Ne oklijevajte jer upravo sada je vrijeme da ojačate ili ostvarite svoje poduzetničke ambicije!

Poziv je otvoren od utorka, 5. rujna 2023. do nedjelje, 8. listopada 2023.

U nastavku je tekst poziva, pažljivo pročitajte i krenite u akciju! Sretno!

 

PRIJAVI SE U STARTUP INKUBATOR I POKRENI SVOJ POSAO 

Već neko vrijeme želite pokrenuti svoj posao, ali ne znate odakle krenuti? Razmišljate kako pretvoriti hobi ili ideju u vlastiti posao, ali vam nedostaju određena znanja i trebaju odgovori na brojna pitanja? Niste sigurni ima li vaša poslovna ideja dovoljan potencijal i jeste li složili dobitnu tržišnu kombinaciju? Uz sve to imate snažnu volju i motivaciju da tu ideju realizirate i postanete 'sam svoj majstor'? Ako su vaši odgovori DA, Startup inkubator je mjesto po vašoj mjeri.

Pod sloganom 'Pogon novih ideja' u Startup inkubatoru radimo na tome da vaše poslovne ideje postanu stvarnost i u tome vam dajemo potpuno besplatnu podršku. Vaš prvi korak je – prijava! Kako biste postali korisnik 15. generacije Startup inkubatora, samostalno ili u timu, potrebno je ispuniti jednostavnu e-prijavnicu koja se nalazi na mrežnoj stranici Startup inkubatora startup.rijeka.hr. Na istom web mjestu pronađite i sve ostale informacije o inkubatoru i inkubacijskom programu. Do sada je kroz naš pogon prošlo čak 549 korisnika s 234 poslovne ideje, a novoj generaciji očekujemo i vas!

ŠTO MOŽETE DOBITI?

Besplatni inkubacijski program u trajanju od osam mjeseci uključuje:

 • - 35+ radionica i predavanja za stjecanje znanja i vještina koje su vam potrebne kao budućem poduzetniku
 • - radni prostor u centru RiHub s brzim internetom u trajanju od godinu dana
 • - mentorsku podršku u razvoju poslovne ideje: 56 stručnjaka, inovatora i poduzetnika iz raznih područja stoje vam na raspolaganju za individualno savjetovanje i specifična pitanja
 • - stručnu pomoć u izradi, vrednovanju i provedbi poslovnog plana
 • - savjetodavnu podršku u izradi prototipa za inovativne koncepte s komercijalnim potencijalom
 • - povezivanje s potencijalnim investitorima i međunarodnom startup scenom
 • - mogućnost sudjelovanja na nacionalnim i međunarodnim startup natjecanjima
 • - novčane potpore za tri najuspješnija tima generacije namijenjena pokretanju poslovanja u Rijeci.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Startup inkubator namijenjen je isključivo fizičkim osobama koje u trenutku prijave nemaju registriran vlastiti poslovni subjekt. Prijaviti se možete samostalno ili u timu.

KAKO SE PRIJAVITI? 

Prijave se podnose isključivo online putem na startup.rijeka.hr/HR/prijava/ od 5. rujna do 8. listopada 2023. godine.

TREBA VAM DODATNA PODRŠKA? 

Želite li više informacija o Startup inkubatoru, inkubacijskom programu, iskustvima korisnika i samom postupku prijave, za vas ćemo dodatno otvoriti vrata u sklopu dva eventa pod istoimenim nazivom - Dani otvorenih vrata, koji će se održati sredinom rujna i početkom listopada. Osim prezentacije rada samog inkubatora i prostora centra RiHub, tom prigodom možete saznati sve što vas dodatno zanima, ne bi li vaša prijava bila cjelovita i što kvalitetnija.

SADRŽAJ PRIJAVE

Prijava na ovaj javni Poziv uključuje sljedeće:

 • - Naziv poslovne ideje
 • - Ime i prezime podnositelja poslovne ideje i članova tima
 • - Sažetak poslovne ideje
 • - Detaljni opis poslovne ideje.

Prijavi se prilažu i osobni podaci (OIB, adresa, e-mail, broj telefona) podnositelja prijave, te životopis/i iz kojih je moguće utvrditi kompetencije svih prijavitelja/članova tima i njihov mogući doprinos razvoju ideje. U prijavu možete ubaciti i skicu rješenja ili nacrt proizvoda, ako se radi o proizvodu i ako s istima raspolažete.

OCJENA PRIJAVA

Prijave ocjenjuje Programsko vijeće Startup inkubatora. Prijavitelji poslovne ideje bit će pozvani na razgovor na kojem će imati priliku prezentirati svoju ideju pred komisijom sastavljenom od predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke, članova Programskog vijeća i/ili mentora Startup inkubatora. Ocjenjivat će se motiviranost i spremnost tima za razradu ideje te inovativnost, tržišni potencijal i stupanj razrade poslovne ideje za koju je podnesena prijava.

INFORMACIJE I KONTAKT 

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju na 051/209 940 ili putem e-maila: startup@rijeka.hr.