PROGRAMSKO VIJEĆE ODLUČILO: 16 TIMOVA IDE U TREĆI MODUL

Službeni kraj drugog inkubacijskog modula obilježen je još jednom sjednicom Programskog vijeća Startup inkubatora, koja se zbog epidemioloških mjera održala u dva turnusa – u ponedjeljak, 25. te utorak, 26. svibnja 2020. Kao i na kraju svakog edukacijskog ciklusa, članovi vijeća imali su zadatak ocijeniti napredak timova te odlučiti tko od postojećih stanara može nastaviti s razvojem ideje u okviru Startup inkubatora. Te odluke nisu nikad jednostavne, pa nisu bile ni u slučaju 11. generacije. Jana Sertić, pročelnica OGU za poduzetništvo Grada Rijeke i predsjednica Programskog vijeća, Aleksandar Tomulić, predstavnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, dr.sc. Davor Širola, predstavnik Veleučilišta u Rijeci, Dario Zorić, direktor RRA Porin d.o.o., te mentori Ozren Burić, Dean Cimera, Goran Čandrlić i Jan Varljen odgledali su i odslušali prezentacije ukupno 20 timova, koliko ih je pristupilo završnom eventu drugog modula. Nakon pomnog vrednovanja napretka Programsko vijeće donijelo je "8+8" odluku: osam timova dobilo je prolaz i izravan nastup na Demo danu, dok će osam drugih također pristupiti trećoj etapi edukacija, s tom razlikom da će svoj progres još jednom morati demonstrirati pred članovima vijeća, i to krajem lipnja 2020., ne bi li time izborili ulazak na krunu događanja svake generacije – Demo dan. Osmorku koja direktno ulazi u finale čine: VSub, Luxalea, GameRi, Arca Craft Food, Paliska Brewery, AAMORR, Šumski vrtić BURA i Bizzy Mats. Pred Vijećem će još jednom nastupati: Centar za razvoj dronova i edukaciju, Unseen, Ulje divlje masline, Mag4Fun, Cunning, Arcade Reborn, Game Nexus i Coffium.

A dojmovi? Kao i uvijek, negdje na ljestvici između panike i ushita, što potvrđuju Martina Furlanis i Marija Trcol (Šumski vrtić BURA):

  • Sjajno iskustvo. Ispreplitanje treme, uvježbavanja, nervoze i uzbuđenja trajalo je dva dana. Možemo li mi to uopće? Jesmo li trebale odustati? Od trenutka kada smo pokrenule prezentaciju i u gledalištu vidjele lica koja nas podržavaju i pomažu nam od prvog dana, sve je postalo jednostavno. Spoznaja da smo od razbacanih misli i male ideje došle do jasne vizije učinila nas je ponosnima. Zaista smo zahvalne svima koji sudjeluju u ovom fantastičnom projektu.

Da se trema gasi u trenutku paljenja prezentacije, potvrdila je i Andrea Vitori (GameRi), te istaknula kritičnu točku nastupa:

  • Mislila sam da će mi biti lakše zato što Robi (Robert Subić – op.a.) prezentira, ali trema me drmala otkako smo prošli kroz vrata Inkubatora. Dok je on izlagao nisam se usudila gledati ni u koga osim u njega i Emiliju, od straha! A kada su krenuli s pitanjima, sva trema je nestala. To je moj/naš projekt i nitko ga ne zna bolje od mene! Vratilo mi se samopouzdanje i znala sam da ja to mogu. Malo me Goran Čandrlić u svojem pitanju zbunio sa stručnim izrazima, ali izvukla sam se i mislim da su svi bili zadovoljni s odgovorom. Nisam na "ti" s brojevima, ali ovo su moji brojevi i njih znam. Sve u svemu, zadovoljna sam kako smo to odradili i zadovoljna sam reakcijom mentora. Da zadovoljna - presretna!!!

Arijana Turina (AAMORR) ocijenila je svoj nastup profesionalnim i emotivnim:

  • Profesionalno - prezentirala sam uz tremu i ponos te pokazala što su me sve u Startup-u naučili. Emotivno – uvijek me dotakne prezentirati pred ljudima koji su za mene uzor, profesionalci u svom poslu i pokazati svoju transformaciju zahvaljujući upravo njima. Hvala vam!

Da im predstoji još puno posla uvjerene su Ana Mišović i Hana Grubišić Krmpotić (Mag4Fun):

  • Izlaganje na drugom programskom vijeću bilo nam je vrlo ugodno. Pripremajući i uvježbavajući pitch postalo nam je izuzetno jasno koliki smo napredak napravile, a i koliko još moramo raditi. Uvijek je veselje izložiti nešto oko čega je osoba strastvena onima koji cijene ideju i rad.

11. generacija ušla je u posljednji izazov prije okončanja inkubacijskog ciklusa. Osmici koja je već u ovoj fazi izborila nastup na Demo danu – čestitamo, a osmici koja će svoje boje braniti još jednom krajem lipnja želimo dobre rezultate uz nadu da se vidimo u finalu. Sretno svima!