Šest timova ide u finale Startup programa

U posljednjem krugu selekcije aktualnih stanara Startup inkubatora Rijeka šest je timova 15. generacije izborilo svoj put do finala. Programsko vijeće inkubatora sastalo se 23. travnja 2024. s jednim ciljem – na temelju prezentacija sad već značajno razvijenih poslovnih ideja odabrati one najbolje. Odluku su, kao članovi vijeća, donijeli: Jana Sertić, predsjednica vijeća i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke (čiji je sastavni dio i Startup inkubator), Nenad Antolović, direktor Riječke razvojne agencije Porin, dr.sc. Davor Širola, profesor s Veleučilišta u Rijeci, doc.dr.sc. Gordana Nikolić dekanica Veleučilišta PAR te mentori Startup inkubatora Ani Gerbin, Dean Cimera, Edi Grbac i Jan Varljen. Veliki event održan je nakon završenog drugog inkubacijskog modula, što znači da su inicijalne ideje s kojima su timovi ušli u inkubator dobile već vrlo konkretne konture.

Odabrana ekipa koja ide u finale je (abecednim redoslijedom):

Arden (Lovro Dundović, Nirmal Karl Hadžić i Simon Seifert)

Cautio Lux (Goran Milanović i Andrej Marinčić)

Jupiterska (Petra Bilaver)

Megy Treats (Lorena Hreščak i Dino Ušanović)

Snil (Nensi Vidrih)

Tonkin Svijet (Antonia Kusanović i Damir Stojanovski)

 

Neke od njih upitali smo za izjave.

CAUTIO LUX (Goran Milanović)

Trema i uzbuđenje su uvijek prisutni kada se suočim s prezentiranjem svoje ideje, posebno pred stručnim okom Programskog vijeća. Međutim, kroz iskustvo inkubatora naučio sam kako se lakše nositi s tim izazovom i smatram da sam stekao vještine koje mi daju samopouzdanje kada stupim pred njih. Inkubator nije samo mjesto gdje se razvija naša ideja, već i gdje učimo kako je prezentirati i dublje razumjeti, sagledavajući svaki njen aspekt. Nakon ove stepenice i konstruktivnih pitanja Programskog vijeća, osjećam da sve čvršće koračamo prema našem cilju, svjesni da nas čeka još puno posla.

MEGY TREATS (Lorena Hreščak i Dino Ušanović)

Nismo imali tremu. Kao i prethodni put bili smo euforični i spremni kao sto ćemo biti i u finalu. Znamo vrijednost ovog projekta i cijenimo stručni žiri te si ne dopuštamo doći nespremni. Čvrsto vjerujemo u svoju ideju i zato jesmo ovdje. Čestitke svim finalistima, neka najbolja ideja pobijedi.

JUPITERSKA (Petra Bilaver)

Prije nekoliko tjedana saznali smo kako se drugo programsko vijeće pomaknulo za dva tjedna unaprijed. Moja prva misao je bila da nema šanse da stignem odraditi sve do tada, no ipak sam stigla i prošla dalje! Pred ulazak u konferencijsku salu sam, naravno, imala tremu koja se brzo pretvorila u olakšanje. Članovi vijeća su bili ugodni i konstruktivni te je sve bilo brzo gotovo.

 

Podsjetimo, u studenom 2023. u inkubacijski program Startup inkubatora ušlo je 19 korisničkih timova s vlastitim poduzetničkim idejama. U ovom trenutku šest najboljih ulazi u posljednji edukacijski modul, a potom se naša najbolja šestorka penje na binu u sklopu Demo dana i pred stručnim žirijem konkurira za novčane potpore. Sretno svima! 😀🍀