STARTUP CREATIVE XMAS EDITION

Novo izdanje side-programa Startup inkubatora - Startup Creative ovog prosinca dolazi u tonovima Božića i to kroz četiri kreativne, zanimljive i nadahnjujuće radionice koje će savršeno popuniti vaša zimska poslijepodneva. Glavni akteri programa i nositelji radionica su bivši stanari iz prethodnih generacija i prijatelji Startup inkubatora, a danas uspješni poduzetnici s kojima se neskriveno ponosimo: Ana Agneza Širić i Nika Maršić, Natali Bosić, Neven Vorkapić i Dolores Teofilović. Bilo da ste kreativni poduzetnik ili poduzetni kreativac, ili samo želite poneko prosinačko popodne provesti korisno i stvarajući, Startup Creative Xmas Edition je pravi izbor za vas.

Budući da za aktivnosti na kreativnim radionicama treba puno slobode, smijeha, mjesta i entuzijazma, sva smo zbivanja Startup Creative Xmas Edition prebacili u najkreativniji prostor u RiHub-u - njegov podrumski dio. Ako vam se čini zabavno, zanimljivo i drugačije, niste pogriješili, upravo je tako kako mislite :)

Evo još nekoliko osnovnih informacija koje, kao naš sudionik, morate znati:

  • Startup Creative Xmas Edition radionice su besplatne, ali PRIJAVE su obavezne jer je broj sudionika po radionici ograničen!
  • Kada se jednom prijavite, molimo vas da poštujete rezervaciju i termin te da se zaista priključite planiranoj radionici, ili – ako ste spriječeni, da to pravovremeno javite kako bi se oslobodilo mjesto za drugog korisnika. Hvala unaprijed x 100!
  • Prijavu šaljete na startup@rijeka.hr, a u njoj obavezno navedite naziv radionice i vaše podatke (ime i prezime, broj telefona).

Evo rasporeda, sadržaja i voditelja radionica čijoj vas kreativnosti, virtuoznosti, mašti i neupitnom umijeću prepuštamo u prosincu: 

 

Radionica izrade božićnih ukrasa od keramike 

Voditeljice: Annika. - Ana Agneza Širić i Nika Maršić

Termin: petak, 8. prosinca 2023. u 18 sati

Mjesto: RiHub – podrum

Trajanje: 2 sata (po potrebi i duže)

Broj sudionika: 16 

Opis radionice 

Ovog Božića ukrasite svoj dom jedinstvenim keramičkim ukrasima koje ćete sami napraviti! Kroz radionicu imate priliku upoznati se sa svijetom gline i izradom keramičkih proizvoda te se opustiti u odličnoj atmosferi!

16 kreativnih polaznika izrađivat će svoje unikatne ukrase za božićnu jelku od keramike, oblikovati ukrase te ih farbati glazurama u boji. Voditeljice radionice ispeći će i glazirati ukrase te javiti kada budu gotovi i spremni za preuzimanje, što se očekuje dva tjedna nakon održavanja radionice. Za radionicu nije potrebno prethodno iskustvo s glinom, samo dobra volja i puno kreativnosti.

 

Radionica izrade božićnih kolačića 

Voditeljica: Dolores Teofilović (Kuharmonija)

Termin: utorak, 12. prosinca 2023. u 18 sati

Mjesto: RiHub – podrum

Trajanje: 2 sata

Broj sudionika: 13 

Opis radionice 

Prosinac je vjerojatno najočekivaniji mjesec u godini. Dok se neki raduju kićenju božićnog drvca i dekoriranju doma, drugi se vesele vremenu koje će provesti u krugu obitelji s ukusnom hranom koja će krasiti njihove blagdanske stolove.

Osmislili smo radionicu kojom ćemo vas  inspirirati za nadolazeće blagdane kako bi svoju blagovaonicu upotpunili novim slatkim mirisima i okusima. Na slatkoj radionici uživat ćemo u izradi mini božićnih tortica od čokoladnog biskvita koje ćemo povezati čokoladnim ganashom i drugim kremama. Vrhove tortica ukrašavat ćemo raznim prigodnim blagdanskim detaljima. Za radionicu nije potrebno prethodno iskustvo iz slastičarstva, samo pozitivan i kreativan duh!

 

Kreativna radionica izrade božićnih kokedama 

Voditeljica: Natali Bosić

Termin: četvrtak, 14. prosinca 2023. u 18 sati

Mjesto: RiHub – podrum

Trajanje: 2 sata

Broj sudionika: 14

Opis radionice 

Izradite vlastitu kokedamu - zemljanu kuglu omotanu mahovinom i ove blagdane ukrasite svoj dom sasvim drugačijim božićnim aranžmanom!

Na radionici izrade kokedama sudionici će se upoznati s nekoliko nezahtjevnih biljaka koje će pripremiti za sadnju. Nakon toga će zaprljati svoje ruke i osloboditi kreativnost kroz izradu vlastite kokedame inspirirane Božićem. Svaki od sudionika izradit će vlastitu kokedamu koju će moći ponijeti kući, a kako bi ona što dulje poživjela u novom domu, naučit će više o njenoj njezi i održavanju.

 

Tasting radionica božićnog gina 

Voditelj: Neven Vorkapić

Termin: ponedjeljak, 18. prosinca 2023. u 18 sati

Mjesto: RiHub – podrum

Trajanje: 2 sata

Broj sudionika: 16

Na radionici ćemo pripremiti tri gina potpuno različitog profila, od kojih će jedan biti onaj božićnih aroma i okusa. U prvih 30-40 minuta polaznici će čuti teorijski dio o ginu. Kroz proces kušanja (tastinga) sudionici će naučiti kako olfaktorno ocijeniti ili bolje procijeniti što se u određenom ginu nalazi, kako prepoznati sastojke iz recepture, što daje aromu, što okus. U tom procesu naučit ćemo i kako taj olfaktorni doživljaj preslikati na papir u vidu gin flavour diagrama.