Tko ide do kraja u Startup inkubatoru: U velikoj završnici čak 9 timova

Kraj druge etape u Startup inkubatoru za korisnike znači – još jedan krug selekcije. Nakon što su odradili niz predavanja iz edukacijskog modula 'Razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije', timovi su ponovno pristupili evaluaciji svog projekta pred savjetodavnim tijelom inkubatora – Programskim vijećem. Početkom svibnja pred njegove članove stalo je 11 timova i prezentiralo napredak. Dean Cimera (mentor), Goran Čandrlić (mentor), Zoran Stojanović (Erste bank), Martina Jurković (Grupacija PAR), Jana Sertić (Grad Rijeka – pročelnica Odjela za poduzetništvo) te Željko Jurić (Grad Rijeka – pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost) pozorno su pratili svih 11 te potom evaluirali njihove dosadašnje rezultate. Nedugo nakon pala je odluka da u treći i posljednji modul inkubacije ulazi devet timova:

  1.  Regula - Anna Poropat
  2.  Skener Yachting - Petar Kir Hromatko, Beti Puž i Filip Vuković
  3.  Curriqla - Filip Pravica
  4.  Biljkama do zdravlja - Andrea Anić Dokmanović i Barbara Pilski
  5.  Medrican - Stefano Rudin i Tedi Fućak
  6.  Educational Piano Games - NOMI app - Ana Dražul i Marina Mrazovac
  7.  Plantiful studio - Kristina Čehulić i Lovro Karajić
  8.  Mama, kako si? - Daria Mladenović, Nina Čikeš Stegić i Tanja Pavlović Flegar
  9.  Daisy Backpacks - Ivana Barić

Ova ekipa ujedno je izborila i nastup na najvažnijem danu u godini Startup inkubatora – Demo Danu 2022, koji će se održati u lipnju. Evo što su izjavili kad su se slegli dojmovi:

Skener Yachting: Izazov je sve veći

Svako Programsko vijeće je samo po sebi izazovno. Kako se bliži kraj inkubaciji, tako se i ideje svih timova formiraju i poprimaju ozbiljne, finalne oblike. Prezentacija se održala pred sličnim sastavom vijeća kao i posljednji puta i očekivano bi bilo da je trema manja, ali naprotiv. Ulaganjem vremena i truda u razvoj ideje sve su značajnije povratne informacije koje dobivamo i sukladno tome napetost kod predstavljanja raste. Nakon sjednice odahnuli smo što je naša ideja prošla i ovaj krug selekcije. Predah je trajao vrlo kratko. U narednim danima čeka nas puno izazova i Demo Dan kojem se veselimo, ali i pomalo bojimo…

Biljkama do zdravlja: Trema, olakšanje pa uzbuđenje

Kod mene je trema bila prisutna, i to baš onako velika trema koju valjda nisam od faksa osjetila, ali zbog toga sam se i prijavila, da iskusim nešto novo i izađem iz svoje zone komfora. Najdivnije od svega je ekipa, svi smo bili u istoj situaciji te smo se hrabrili smiješnim pričama i ostalim trikovima za prebacivanje fokusa s onoga što slijedi - ulazak u dvoranu. Nakon vijeća, osjećaj olakšanja i opet uzbuđenja što nas dalje čeka. Posebni su ljudi u ovoj generaciji, počašćena sam što sam dio ove genijalne grupe koji će mi sigurno i faliti, ali isto tako sam sigurna da ćemo se i nakon programa viđati. Ništa od ovoga ne bi se dogodilo bez podrške mentora, tako da i njima ogromno hvala što su nam tako super i pristupačni. Vidimo se na Demo danu!

Naravno – vidimo se i sretno svima!