STARTUP Inkubator Rijeka

O nama


onama1      onama2      onama3

STARTUP Inkubator Rijeka je nova poduzetnička infrastruktura Grada Rijeke, a za razliku od već poznatih inkubatora, korisnici ovog programa ne moraju biti gospodarski subjekti.

Uz STARTUP inkubator Rijeka ima i Poduzetnički inkubator Rujevica te Poduzetnički inkubator Torpedo koji trenutačno imaju 150 korisnika. Za razliku od ta dva inkubatora, u STARTUP-u Rijeka se ideje mogu realizirati i bez otvaranja vlastite tvrtke, što je preduvjet korištenja u prva dva riječka inkubatora.

Osnovni cilj STARTUP inkubatora je stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

Korisnici STARTUP-a Rijeka su mladi ljudi i njihovi timovi koji imaju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna te studente iz različitih znanstvenih i drugih područja. Stručna pomoć pri realizaciji vlastite ideje osigurana je od strane mentora koji su stručnjaci iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice.

© 2013 STARTUP Inkubator Rijeka