KRENULI SMO S NOVIM BRANDBOOSTEROM

Peto izdanje već tradicionalne suradnje Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Startup inkubatora Rijeka ove akademske godine započelo ranije od uobičajenog: BrandBooster preselili smo u prvi semestar da budemo u korak s kolegijem Upravljanje markom za koji smo suštinski vezani. Da vas podsjetimo: studentski i startup timovi tijekom idućih će mjeseci intenzivno raditi na razvoju marki i brendiranju startup ideja koje se nalaze u inkubaciji, a sve se to odvija u sklopu seminarske nastave navedenog kolegija.

Što se događa u BrandBoosteru?  Svaki studentski tim odabire jedan tim Startup inkubatora koji im onda pruža više informacija o svojoj poslovnoj ideji. Na osnovu tih inputa, studenti će istražiti okruženje, ispitati ciljanu skupinu i predložiti korake u kreiranju marke. U tome im pomaže mentorstvo nositeljice kolegija prof.dr.sc. Ivane First Komen i Nine Grgurić Čop, asistentice na kolegiju. Priču smo započeli 7. studenog 2023., a trajat će sve do kraja siječnja 2024. kada će studentski timovi u RiHubu održati prezentaciju rezultata svojih istraživanja pred timovima 15. generacije. Vjerujemo da će biti zanimljivo i korisno!

U ovom BrandBoosteru, koji nam se po prvi puta prostire na dvije kalendarske godine, sudjeluje 34 studenata dodiplomskog studija EFRI raspodijeljenih u osam studentskih timova te 20 korisnika Startup inkubatora iz osam timova.

Evo i izjave Nine Grgurić Čop, asistentice na kolegiju Upravljanje markama:

Ovogodišnji BrandBooster intenzivirat će suradnju studenata sa startup timovima s obzirom na to da se nastava na kolegiju odvija paralelno s prvim edukacijama unutar inkubacijskog programa. Nakon predstavljanja velikog broja raznolikih ideja studenti su, u svega nekoliko minuta, raspravili unutar vlastitih timova i odabrali jednu od prezentiranih ideja za koju žele kreirati marku. Ovakav početak obećava da će suradnje biti više nego zadovoljavajuća za obje strane, a polaznici i statupovci bit će bogatiji za vrijedna iskustva učenja i suradnje.

Sad svi na posao boostanja brendova i javimo se ponovno u siječnju da se pohvalimo rezultatima!